Vuoden jokaisen päivän ihme

21.12.2022

Vuosi kulkee kohti loppuaan ja pian on jouluisen lepuuttelun aika. Ne, joilla on siihen loman muodossa mahdollisuus, toteuta se seuraavasti. Istu ja nosta jalat ylös, lepuuttele itseäsi. Kannusta ja kehu itseäsi. Näin palaudut vieläkin paremmin. Ne, jotka ovat työssä, voivat tehdä aivan saman parhaassa mahdollisessa kohdassa. Vaatii molemmissa kohdissa sen, että muistaa itsensä. Mukavia hetkiä itsen kanssa! Lepuuttelusta sitten seuraaviin mielen ja ihmeen mietteisiin. 

Yhteisön ilmiöitä

Olen elänyt monenlaisissa yhteisöissä ja työpaikoissa. Sanon elänyt, koska tuon itseni sellaisena kuin olen, näihin paikkoihin. Työroolin vaatimat asiat sitten ohjaavat toimintaa (työn tekemistä) tämän elämisen sisällä. Pohdin seuraavaksi mielten toimintaa yhteisöissä. Voit miettiä, mitä näistä olet kohdannut tai kohtaat edelleen.

Yhteisöissä on  aina useampia ihmisiä ja siten monta eri mieltä. Mieliä, jotka toimivat joskus varsin kummallisesti, eikä lainkaan niin mukavasti kuin kirjoitan seuraavissa esimerkeissä. Eri ihmisten seurassa mielet ovat erilaisia.

Joidenkin ihmisten kohdalla kohtaat tasavertaisuuden, olo on helppo ja keskustelu sujuu mukavasti. Jokainen saa vuoronsa puhua ja tiedät, että voit puhua kaikista asioista vapaasti. Silloin tapahtuu kohtaaminen, joka ilmenee yksinkertaisimmillaan tervehtimisenä. Parhaimmillaan kohtaaminen täydentyy muutamalla ystävällisellä sanalla tai kysymyksellä. Yhteisö sallii myös jokaiselle tarpeellisen vetäytymisen, ilman sen ihmeellisempiä merkityksiä. 

Muutama vihje seuraavalle vuodelle 2023

Tilanteen ollessa mikä tahansa, toimi joka tapauksessa omassa yhteisössä seuraavasti. Nämä yksinkertaiset asiat huomaamalla  vältät itselle ja toisille syntyvää kuormitusta.

❤️ Tervehdi jokaista. Tarkoittaa esimerkiksi töissä  aamulla sanaa huomenta, poislähtiessä vaikka Hei vaan.

❤️ Kohdista mukavia sanoja jokaiselle. Tämä tarkoittaa sitä, että koetat löytää pieniä mukavia lausahduksia kohdatessa.

❤️ Kannusta ja tue, kun sen paikka tulee näkyväksi. 

❤️Luo tilaa myös yksinäisyydelle.  Näin tuet toisen ihmisen rajoja. 

Pienistä huomioivista teoista ja sanoista muodostuu virtaava tila, jossa jokaisen on hyvä olla itsensä. Näitä asioita toteuttamalla saat seuraavan  vuoden  saldona  itsellesi 365 hyvänmielen lausetta- ja tekoa. Nämä lauseet ja teot  luovat hyvää kaikkialla: kodeissa, vapaa-ajan vietossa ja töissä. Nästä syntyy jokaisen päivän ihme. 

Terveisin Ulla

 

 

Share This