Missä on sinun voimatilasi?

15.9.2023

Yhä edelleen havahdun siihen, että tilaa  jossa voimat kertyvät, etsitään muualta kuin omasta jokapäiväisestä elinympäristöstä. En oikeastaan yhtään  ihmettele, miksi ihmiset väsyvät, kuormittuvat ja uupuvat. Kuitenkin arki on tasa-arvoisesti läsnä kaikille, juuri niissä arjen elinympäristön hetkissä. Olet sitten elämän sarjassa mukana ”rikkaana tai rahattomana”. Valinta arjen toimintaan on aina ihmisellä itsellään. (HUOM turvallisessa ympäristössä). Sosiaalisen  koheesion tila on meillä vielä melko turvallista, vaikka poikkeuksia uutisoidaan yhä enemmän. 

 

Tästä ihmettelyni asian tiimoilta johtuukin suurelta osaltaan. Jos jotain olen vuosikymmenten aikana oppinut on se, että itsen ulkopuolelta, tietyistä ympäristöistä, matkoilta tai paikoista saat mukavan/mukavia mielihyvän kokemuksen. Arjen voimatila on sitten jokaisessa elämäsi hetkessä mukana ja mahdollinen. Tämä on viestini myös kaikille niille, joilla ei ole mahdollisuutta tai halua mökkeihin, matkusteluun ja lomapaikkoihin. Niitä ei tarvita omaa voimatilaa varten. 

 

Voimatila

 

Voimatila  on tila jossa keho ja mieli ovat vailla jatkuvaa suorittavaa aktiivisuutta. Voimatila on tila jossa ihminen kerää itselleen voimavirtaa. Tässä tilassa myös purkautuvat tai on mahdollista purkaa vapaan virtauksen esteet, jos niitä on syntynyt. Oletko lukossa, lataa voimavirtasi vuodelta 1986, on kirja,  josta löydät minun vuosikymmenten takaisen opiskelun kirjallisuutta  kyseisestä aiheesta.

Voimatila on myös lepotila, jossa voimat kertyvät. Voimatila on tila jossa ei ole suorittamista, koska suorittamisen tilassa voimat vähenevät. Voimien keräämisen  tila voi olla esimerkiksi tekemistä, lepoa, nautiskelua tai auttamista. Nämä kaikki on  mahdollista toteuttaa  kaikissa elinympäristöissä toimivana. (tilan ollessa turvallinen). Voimatila on eria asia kuin palautuminen. 

 

”Tässä esimerkki yhdestä tavasta kerätä voimaa  ja kokea minäpystyvyyttä. Esimerkki on läheltä, eli itsestäni. Aloitan aamuni voimatilalla oman pöydän ääressä. Tämä tila voi olla myös työmatkalla aamupalapöytä. Se on ensimmäinen tilani arjessa. Luen, kirjoitan, ajatusmyrskyän  ja aivan kummasti voimani lisääntyvät ja aktivoidun arkeen. Mieleni on hyvä ja myönteinen, samoin olo. Tämän jälkeen tai ennen tätä haen todellista luontoyhteyttä eli vien jalat ruoholle milloin se on mahdollista.”

 

Palautumistila ei ole ”nollatilassa” olemista 

 

Palautumisen toteutuminen ikäänkuin vaatii tämän henkilökohtaisen voimatilan osaamisen jokapääiväisessä arjessa. Voimatilan toteuttaminen on edellytys arjen palautumistilalle. Harjoita siis omaa voimaasi. Mikään yksittäinen temppu tai harjoitus ei luo palautumisen tilaa. Ne ovat hetkellisiä keinoja hermoston tasapainon löytämiseen tai sen toiminnan tukemiseen. 

 

Palautuminen ei ole myöskään nollatilassa olemisen tila. Se ei ole makuulla rentoutumista kaikille, se ei ole kaikille liikkeen lopettamista, tai  se ei ole kaikille seurallisuudesta luopumista ja yksinäisyyteen vetäytymistä. Se ei  ole kaikille  musiikkia ja sointuja, vaan osalle hiljaisuutta. 

 

Toivottavasti tämä herätti ajatuksia. Toivottavasti lähdet etsimään arjen ympäristöstä voimatilasi.

 

Rakkaudella Ulla

Palautumiskouluttaja

Share This